Verwijswijzer.nl wijst patiënten de juiste weg

Online hulp voor mensen die een zetje kunnen gebruiken

Veel mensen komen bij de huisarts met vragen over bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring of aanvraag van een hulpmiddel. De huisarts kan al deze vragen soms niet beantwoorden. De nieuwe website Verwijswijzer.nl geeft eenvoudige informatie over waar (laaggeletterde) patiënten wel terecht kunnen met hun vraag.

De weg naar de huisarts is voor veel mensen zo gevonden. Maar niet voor alle vragen is de huisarts de juiste contactpersoon. Huisartsen worden dagelijks overspoeld met vragen die eigenlijk bij andere instanties thuishoren. Om deze vragen te filteren biedt Verwijswijzer.nl de oplossing om de werkdruk bij huisartsen te verlagen.

Er zijn meerdere Verwijswijzer-websites gemaakt. Zo is er een algemene Verwijswijzer, maar ook regionale Verwijswijzers. Door de postcodecheck komt de bezoeker automatisch bij de juiste Verwijswijzer website uit.

Per onderwerp staat vermeld naar welke instantie de bezoeker heen moet voor meer informatie. Ook staat er bij sommige onderwerpen een klein stappenplan om iets aan te vragen en worden op belangrijke vragen antwoorden gegeven. De teksten op de website zijn in eenvoudig Nederlands (B1-niveau) geschreven en de verschillende onderwerpen worden ondersteund door eenvoudige en duidelijke iconen.

Verwijswijzer.nl is gemaakt door LeerZelfOnline.nl in opdracht van het Fonds Achterstandswijken (FAW). Met speciaal ontworpen websites, duidelijke teksten en animaties worden moeilijke onderwerpen voor kwetsbare mensen weer toegankelijk gemaakt, zoals bijvoorbeeld Naarjehuisarts.nl, Naarjetandarts.steffie.nl, Uitlegzorgverzekering.nl, Uitlegov-chipkaart.nl, Hoewerktdevoedselbank.nl, Hoewerktstemmen.nl en de nieuwe module Uitlegtoeslagen.nl.

 

Verwijswijzer.nl