De wereld is te ingewikkeld geworden

Leer Zelf Online en Ipse de Bruggen maken wereld eenvoudiger voor mensen met een verstandelijke beperking


Donderdag 19 september is de samenwerking tussen zorgorganisatie Ipse de Bruggen en Leer Zelf Online officieel gemaakt. Jaleesa, horecamedewerker bij Ipse de Bruggen, zette samen met Jan van Hoek van Ipse de Bruggen en Jacques de Wit van Leer Zelf Online haar handtekening onder een aantal innovatieve projecten die zij gaan uitvoeren.

“Ipse de Bruggen vindt het belangrijk om kennis te delen om zo de eigen regie van mensen met een verstandelijke beperking waar mogelijk te vergroten”, aldus Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur van Ipse de Bruggen. Daarom gaat Ipse de Bruggen een duurzame relatie aan met Leer Zelf Online. Deze partij vertaalt complexe informatie naar online en offline middelen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Eenvoudiger

“Voor mensen met een verstandelijke beperking is het vaak lastig om alle ontwikkelingen in de wereld te volgen. Deze wordt immers steeds technischer en taliger. Daarom betrekken we altijd cliënten van Ipse de Bruggen bij alles wat wij maken om zo de wereld een stukje eenvoudiger te maken”, aldus Jacques de Wit, projectleider bij Leer Zelf Online.

ABCDate

Ipse de Bruggen en Leer Zelf online werkten eerder samen voor contactbemiddelingsmethode ABCDate. Dit is een website voor mensen met een verstandelijke beperking waar de kans op geluk, liefde en vriendschap voor cliënten wordt vergroot. Er komt ook een app waarin mensen kunnen chatten, ook als ze niet kunnen lezen en schrijven.

Doodgaan en rouw

10 oktober gaat een website over doodgaan en rouw live: allesoverdedood.nl. Jaleesa is één van de cliënten die hier input voor leverden. ‘’Ik heb geleerd dat je iemand een luisterend oor kan bieden. En ook dat je iemand met rouw niet echt kan helpen, dat moet deze persoon zelf doen. Wel kan je met deze persoon gaan praten over de dood’’. Voor in de toekomst staat een beweeg community met de bewegingsmascotte MOEF op het programma. Ook onderzoeken we Josti-jam: muziek maken net als de Jostiband, zodat meer mensen met een verstandelijke beperking met muziek in aanraking komen.