Veilig online zelf contact leggen

Veilig daten voor mensen met een verstandelijke beperking

 

Na een succesvolle lokale pilot in de grote steden is ABCDate sinds 2017 overal beschikbaar voor mensen met een verstandelijke beperking. Inmiddels hebben meer dan vijftien zorgorganisaties zich aangesloten bij het landelijke netwerk.

Vergroot de kansen op geluk en liefde voor mensen met een verstandelijke beperking met ABCDate voor zorgorganisaties.

Met ABCDate voor organisaties kunnen bewoners met een verstandelijke beperking eenvoudig contact met elkaar leggen. ABCDate biedt naast een volledig aangepaste website diverse vormen van ondersteuning als thema-, ontmoetingsavonden, trainingen en datebegeleiding. ABCDate is gratis voor haar deelnemers. De aangesloten zorgorganisaties nemen een licentie af voor het gebruik van de software en de methode.

Wat zijn de voordelen?

  • Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op een veilige manier contact maken en onderhoud, ook buiten de muren van de eigen zorgorganisatie.
  • De kans op geluk, liefde en vriendschap wordt aanzienlijk vergroot.
  • De organisatie geeft met ABCDate mensen met een verstandelijke beperking meer kansen en mogelijkheden op het gebied van vriendschappen, daten, relaties en seksualiteit.
  • De organisatie beschikt met ABCDate over een veilig en gebruiksvriendelijk systeem en maakt gebruik van onze jarenlange ervaring op het gebied van bijzondere contactbemiddeling.
  • Voor begeleiders is ABCDate een handige tool om de cliënt op een veilige manier te helpen bij het uitbreiden van de sociale contacten, desgewenst ook met mensen buiten de eigen organisatie.
  • ABCDate is voorzien van tal van speciale e-learning modules rond relatievorming, weerbaarheid, seksualiteit, reizen en geld.
  • Cliënten kunnen op ABCDate onder andere een profiel maken, de profielen van andere deelnemers bekijken, chatten, de helpdesk om raad vragen en iemand uitnodigen voor een ontmoeting.

Wie kan meedoen?

Iedere organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking die op een innovatieve en veilige manier het sociale netwerk van cliënten wil vergroten. Cliënten kunnen meedoen als ze 18 jaar of ouder zijn, een verstandelijke beperking hebben en aan jouw instelling verbonden zijn. Hoe werkt het? Onze software is volledig drempelvrij en kan eventueel voorzien worden van een huisstijl. We begeleiden cliënten en personeel op basis van een slimme menukaart. Geïnteresseerd? Ga dan naar ABCDate.nl/instelling en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Over Leer Zelf Online

Leer Zelf Online is opgericht door internetbureau Netrex.nl omdat het voor steeds meer mensen moeilijk is om alle ontwikkelingen in de digitale wereld te volgen, laat staan te gebruiken. Bij Leer Zelf Online staan de kwetsbare mensen in de maatschappij centraal. Verschillende doelgroepen als senioren, mensen met een (verstandelijke) beperking, laaggeletterden, migranten en kinderen krijgen speciale websites of apps aangeboden om zelf thematisch te oefenen en hiervan te leren. Leer Zelf Online creëert technologie op maat, waarbij de doelgroep altijd vanaf het begin betrokken wordt bij het ontwikkelen van het product. Het eindproduct is door iedereen te gebruiken en maakt het leven eenvoudiger. Zo bestrijden we technologie met technologie!

'